Hjälp att utveckla ditt arbete inom miljö och hållbarhet

Miljöbron bild med lototype

Vet du att din verksamhet kan få hjälp med miljö och hållbar utveckling av Miljöbron? Miljöbron skapar och coachar samarbeten mellan företag och studenter i form av praktikplatser, examensarbeten, kortare uppdrag och kurssamarbeten. Allt med hållbar utveckling i fokus. Samtidigt kan du knyta kontakt med en framtida medarbetare!

Miljöbron är en ideell förening som sammanför studenter och näringsliv i olika projektformer med hållbar utveckling som mål. I projekten arbetar studenterna med de utmaningar som ni identifierat och behöver hantera inom miljö och hållbar utveckling.

Det kan röra sig om examensarbeten, kortare uppdrag, praktikplatser eller kurssamarbeten inom områden som CSR (Corporate Social Responsibility), digitalisering och hållbarhet, hållbar produktutveckling, hållbar logistik, miljöledning och energiteknik säger David Sjöqvist, ansvarig för Miljöbron i Fyrbodal.

Samverkan ger win-win för båda parter. Studenter får möjlighet att använda sina akademiska kunskaper, får arbetslivserfarenhet samt möjlighet att knyta kontakter med regionens näringsliv och potentiella arbetsgivare. Verksamheterna som deltar får hjälp att utvecklas på ett hållbart sätt, får nya perspektiv på utvecklingsfrågor samt får även chansen att träffa en framtida kollega.

Miljöbron samarbetar med de fyra största högskolorna i Västsverige - vilket ger tillgång till mer än 70 000 studenter. Miljöbron kan därför rekrytera allt från företagsekonomer och ingenjörer till kulturvetare och geografer till projekten.

Vi börjar vår process med att sitta ner tillsammans med er och analysera var ni är idag och var ni är på väg. Därefter bryter vi ner utmaningarna i uppgifter som studenter kan göra inom ramen för, eller vid sidan av, sina studier. När vi har hjälpt er att rekrytera, coachar vi både studenterna och er genom hela arbetet. Från första möte till avrapporterat resultat. Det har vi gjort i 20 år, berättar David Sjöqvist.

Vill du veta mer om hur Miljöbron kan hjälpa dig med hållbar utveckling och hur processen ser ut - kontakta Regionansvarig Fyrbodal David Sjöqvist, david@miljobron.se eller 0766-12 17 54.

Läs mer om Miljöbrons möjligheter och arbetsprocess samt bli inspirerad av andra projekt och samarbeten här: https://miljobron.se/vast/foretag/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varmt välkomna att höra av er! 

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
+46(0)531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 februari 2019
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist