Bengtsfors - pilotkommun för Rekryteringsguiden – företagarens hjälp att hitta medarbetare

Illustration: Sofia Magnusson

Arbetsförmedlingens digitala tjänst Rekryteringsguiden föreslår arbetsgivaren det mest lämpliga rekryteringssättet för den kompetens man söker. Det kan vara att publicera en annons, söka i en stor kandidatbank där både arbetssökande och ombytessökande finns eller få hjälp att ordna rekryteringsträffar.

Rekryteringsguiden som lanserades under hösten 2018 har tagits fram av Arbetsförmedlingen och kommer att finnas hos olika aktörer, bland annat på kommuners webbplatser. Tanken är att göra den så tillgänglig som möjligt för företagare runtom i landet. Bengtsfors kommun är först ut att testa konceptet efter Nacka kommun.

Arbetsförmedlingens företagsrådgivare Alisia Johansson har ett tätt samarbete med näringslivs- och tillväxtutvecklare Jeanette Lindh Svanqvist på Bengtsfors kommun. När vi letade testkommuner argumenterade Alisia för Bengtsfors av den anledningen att de har höga ambitioner med att stötta lokala företagare. De tar ansvar och vill hitta nya möjligheter för rekrytering. Vi är glada över vårt samarbete och ser fram emot att fortsatt utveckla tjänsten tillsammans med kommunen, säger Petter Schaffer, produktansvarig för rekryteringsstrategier.

Rekryteringsguiden kommer ge våra lokala företagare nya möjligheter att hitta bästa sättet att rekrytera aktuell kompetens. Genom tjänsten ”Sök kandidat” går det att hitta kandidater inom alla yrken, utbildningsnivåer samt filtrera utifrån olika krav. Rekryteringsträffar är en mycket intressant tjänst där företaget får hjälp med urval och att ordna en träff med flera kandidater samtidigt, på plats hos företaget eller digitalt. Vi vill vara med från början och ge våra företagare denna unika möjlighet, säger Jeanette Lindh Svanqvist, näringslivs- och tillväxtutvecklare på Bengtsfors kommun.

Du hittar Rekryteringsguiden på vår hemsida under Näringsliv och arbete, följ denna länk: Rekryteringsguiden Öppnas i nytt fönster.

I närtid kommer vi tillsammans med Arbetsförmedlingen att bjuda in arbetsgivare på ett lunchmöte där det finns möjlighet att testa Rekryteringsguiden samt diskutera kompetensförsörjning med Arbetsförmedlingens företagsrådgivare. Inbjudan skickas ut så snart datum är satt.

Rekryteringsguiden baserar sina rekryteringsrekommendationer efter arbetsmarknadsprognoser, geografisk placering och kunskapskrav och föreslår den lämpligaste rekryteringstjänst som Arbetsförmedlingen erbjuder. Som företagare behöver du skapa ett konto för att utnyttja tjänsterna ”Sök kandidat” och ”Annonsera”. Det är inte förknippat med några kostnader att använda Rekryteringsguiden.

Frågor besvaras av:
Jeanette Lindh Svanqvist, Näringslivs- och tillväxtutvecklare, Bengtsfors kommun
Telefon: 0531-52 60 44
Mejl: jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
+46(0)531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 februari 2019
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist