Vill du ta ditt företagande till en ny nivå 2024?

Illustration: Sofia Magnusson

Vill du göra verklighet av din affärsidé eller bygga ett företag som är lönsamt, växande och långsiktigt hållbart? Eller är kanske ditt företag påverkat av den osäkra konjunkturen och behöver förebygga ekonomiska svårigheter? Dessa och många andra frågeställningar kan du få hjälp med! Läs mer om den rådgivning och support Almi Väst och näringslivsenheten i Bengtsfors kommun kan bidra med.

Rådgivning och support för företagandets olika faser och frågeställningar

Almi Väst erbjuder på uppdrag av Fyrbodals kommunalförbund tjänsten Företagslots som innebär att du som företag oavsett frågeställning får en kontaktväg till rätt aktör och rådgivare. Oavsett om du vill starta företag, har en innovation, vill växa eller funderar på ägarskifte slussar dig Almi Västs Företagslots dig vidare till rätt support och aktör. Du kan läsa mer om Företagslots här Företagslots - Almi Väst Länk till annan webbplats.

Kontaktuppgifter Företagslots Almi Väst:
Dario Budes, rådgivare finansiering, telefon 070-200 74 18, e-post dario.budes@almi.se
Elin Stark, affärschef och rådgivare affärsutveckling, telefon 070-760 96 46, e-post elin.stark@almi.se

Nyhet! Boka digital rådgivning direkt med Almi Väst

Rådgivning och support via Almi Väst blir nu ännu mer lättillgängligt, boka ett första digitalt möte direkt med någon av Almis rådgivare i Fyrbodal via denna länk Boka digitalt 30 minuters möte med Almi Väst Länk till annan webbplats.

Inspiration och nätverk via Almi Väst strategi- och workshopgrupper 2024

I vår startar Almi Väst ett flertal stragegi- och workshopgrupper med olika teman för dig som vill utveckla ditt företag. Läs mer om Strategigrupp, Hållbar lönsamhet, Orka Växa, Sikta högre, Växa hållbart och Exportredo i plusboxen nedan. Här hittar du även länkar till mer information och anmälan för respektive grupp.

Strategi- och workshopgrupper 2024
Klicka på respektive länk för mer information och anmälan.

  • Strategigrupp Länk till annan webbplats.
    För företagsledare i små och medelstora företag i Fyrbodal som vill utveckla sin verksamhet tillsammans med andra företag. Deltagarna hjälps åt att hitta lösningar på tillväxtutmaningar och lär av varandra inför olika vägval. Almis rådgivare leder och coachar. Grupper startar löpande se aktuella datum i länken.
  • Hållbar Lönsamhet Länk till annan webbplats.
    Ekonomistyrning är ett strategiskt verktyg när du ska växa med ditt företag. Vilka nyckeltal är det som faktiskt gör skillnad för din lönsamhet? Bekanta dig med dig balansräkning, förstå vilka nyckeltal som är viktiga för just ert företag att följa. Grupper startar löpande se aktuella datum i länken.
  • Orka Växa Länk till annan webbplats.
    För dig som ägare som vill sätta ljuset på din ägarroll för att kunna lägga grunden för en stabil tillväxt framåt. Ägarrollen i mindre företag är komplex. Din roll ändras i takt med att ditt företag växer i omsättning och antal anställda. Många ägare som arbetar operativt upplever att de är helt ensamma med sina frågor. Vi diskuterar vi utmaningar och möjligheter och skapar konkreta handlingsplaner för att kunna växa ditt företag. Grupper startar löpande se aktuella datum i länken.
  • Sikta högre Länk till annan webbplats.
    För dig som är kvinnlig företagare och som vill utveckla ditt företag tillsammans med andra kvinnor. Leder du ett företag, är kvinna och vill utveckla din affär? Med en kombination av föreläsningar, workshops och nätverkande får du verktyg för att sikta högre med ditt företagande. Grupper startar löpande se aktuella datum i länken.
  • Växa Hållbart Länk till annan webbplats.
    För dig som vill påbörja eller utveckla företagets hållbarhetsarbete. Växa hållbart gör dig redo att välja rätt insatser för att hitta nya affärsmöjligheter, minska risker och samtidigt skapa samhällsnytta. Målet med insatsen är att skapa en genomförbar hållbarhetsstrategi baserat på några av fokusområdena från ISO 26000. Grupper startar löpande se aktuella datum i länken.
  • Exportredo Länk till annan webbplats.
    Vill du lansera ditt erbjudande internationellt? Anmäl ditt intresse för konceptet som gör ditt företag exportredo med hjälp av experter från Almi Väst och Business Sweden.

Företagsakuten Fyrbodal - ekonomisk rådgivning

Företagsakuten Fyrbodal drivs av Almi Väst på uppdrag av Fyrbodals kommunalförbund. Syftet är att erbjuda kostnadsfri rådgivning till företag i regionen som vill förebygga ekonomisk kris eller som redan hamnat i ekonomisk kris. Målet är att i möjligaste mån förhindra ekonomiska svårigheter, konkurs och rädda arbetstillfällen. Ekonomisk kris kan till exempel vara obetalda skulder, problem att betala skatter, problem med lönsamheten eller att det är omöjligt att betala ut anställdas löner.

Mitt företag fick likviditetsproblem och jag blev tipsad att kontakta Företagsakuten. Två dagar senare hade jag kontakt med en professionell rådgivare som inte bara hjälpte mig med en plan för att överbrygga den akuta krisen utan också en plan för en långsiktigt hållbar ekonomi, berättar en nöjd småföretagare i Bengtsfors

Läs mer och ta kontakt med Företagsakuten Fyrbodal här Företagsakuten Fyrbodal – Almi Väst Länk till annan webbplats. Beskriv din situation och glöm inte att klicka på "Skicka". Du får därefter en första kontakt med rådgivare inom ett par dagar.

Näringslivsenheten Bengtsfors kommun

Du kan självklart alltid vända dig till oss på Bengtsfors kommuns näringslivsenhet. Vi hjälper dig i företagandets alla faser. Vi kan bland annat hjälpa dig att komma i kontakt med rätt personer och enheter inom kommunens verksamheter samt även med Almi Väst och andra aktörer. Du hittar våra kontaktuppgifter längst ner.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 januari 2024
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist