2017 års kulturpris till Funny Livdotter

Bild

Lena Grönlund, ordförande i kommunstyrelsens utbildningsutskott, Funny Livdotter, årets kulturpristagare i Bengtsfors kommun och Sara Vogel Rödin, kultur och fritidschef. Foto: Katrin Thoor

Funny Livdotter är årets kulturpristagare i Bengtsfors kommun. Hon fick ta emot utmärkelsen vid kommunfullmäktiges julavslutning igår på Norebyns Camp och Café.

Varje år delas ett kulturpris om 10 000 kronor ut i Bengtsfors kommun. Det är kommunstyrelsen som beslutar vem som ska få kulturpriset.

Funny Livdotter tilldelades priset med följande motivering:

Ibland inträffar det oväntade. Det oväntade - det som går emot – som ändrar på perspektivet så som det borde vara i all konst och kulturell verksamhet. Det kan ibland vara en särskild människa, någon som står mitt i konsten och mitt i livet, som vill skapa möjligheter och utvecklas. Någon som är det oväntade. Funny Livdotter! När de flesta i hennes situation vänder sig till större städer – i Sverige och utomlands, väljer hon Dals Långed, oberoende av jakten på prestigefylld framgång. Hennes konstnärliga uttryck är hennes eget och djupt personligt. Hon vandrar obehindrat genom olika uttryckssätt även om de textila bilderna hittills varit en grund. Hon har ett antal betydande utställningar bakom sig och har därför stor kunskap om konstnärens villkor. Det kan hon använda i sitt sammanhang på Mötesplats Steneby, ett paraplybegrepp för alla utbildningar/skolor. Funny rör sig fritt i olika lager, från kontakten med barn i workshops, från att planera och hänga utställningar, från att ta emot besökare i Dals Eds bibliotek till att förbluffa bilburna besökare till ”Landet Mitt Emellan” där hon placerat en 4 meter hög stol på snedden mitt i skogen. Det oväntade: Funny Livdotter!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 december 2017
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson