Årets företagare 2018

Jeanette Lindh Svanqvist, Jan Leander, Besnik Dautaj, Stephanie Brodeur Flink och Anna Green vid utdelningen av utmärkelsen årets företagare 2018 den 8 september i samband med bonnamarknaden.

Jeanette Lindh Svanqvist, Jan Leander, Besnik Dautaj, Stephanie Brodeur Flink och Anna Green vid utdelningen av utmärkelsen årets företagare 2018 den 8 september i samband med bonnamarknaden.

Besnik Dautaj som driver flera företag i Bengtsfors kommun är årets företagare 2018. Han fick ta emot priset i samband med årets Bonnamarknad i Bengtsfors den 8 september.

Varje år delar Företagarna i Bengtsfors ut ett pris till Årets företagare, här kan du se tidigare års pristagare.

Motivering:

1992 kom Besnik Dautaj till Bengtsfors som flykting tillsammans med sin familj. De hade ingenting när de anlände. Nu jobbar Besnik för att ge tillbaka till den ort som välkomnade honom och hans familj. Redan 2005, 21 år gammal, startade han Help U property AB med service till fastighetsägare. Därefter drev och ägde han spelbutiken på Storgatan i Bengtsfors. Från 2012 är han delägare i Dalslands Liftar AB som hyr ut liftar. Därefter bytte han delvis inriktning på sitt företagande och började med snabbmat som franschiseföretagare inom Sibyllakonceptet. År 2016 startade han fastighetsbolaget Help U house AB och där förvaltas bland annat tidningshuset som inhyser Dalslänningen. Samma år gick han in som delägare i Dalslands apputveckling AB som utvecklar kognitivt digitala hjälpmedel. Redan 2017 var det dags för nästa fastighetsbolag, Martinssons hörna AB. Hans drivkraft är att vara samhällsbyggare bland annat genom att starta olika verksamheter. 2013 utsågs han till Fyrbodals mest företagsamma och det är han mycket stolt över. Besnik lovar att han kommer att starta ett nytt företag under 2019 och är man en av de mest företagsamma personerna i Fyrbodal så verkar det inte gå att låta bli, men förutom företagande är föreningsliv, fotboll och familj viktiga ingredienser i Besniks liv.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 oktober 2018
Sidan publicerad av: Anna Sandström