Nu startar podden "ung i bengan"

Illustration till avsnittet om att må bra för podden ung i bengan

Första poddavsnittet handlar om att må bra. Illustration: Sofia Magnusson

Ung i bengan är en podd med fem avsnitt. Sju ungdomar mellan 15 och 19 år i Bengtsfors kommun pratar om olika ämnen som rör deras liv och vardag. I varje avsnitt medverkar en inbjuden gäst med anknytning till ämnet.

Ung i bengan är ett folkhälsoprojekt som drivits tillsammans med kultur och fritidsenheten. Folkhälsoarbetets prioriterade område för 2018-2019 är "Insatser inom området psykisk hälsa" och syftet med "ung i bengan"-projektet har varit att prata om viktiga ämnen som tangerar psykisk hälsa.

Att använda podd som verktyg är ett nytt sätt för oss att arbeta men har varit väldigt lyckat för just den här målgruppen, säger folkhälsostrateg Sara Gyllenberg. En annan positiv aspekt har varit att fler ungdomar fått upp ögonen för fritidsgårdens verksamhet.

Första avsnittet: Må bra

När inspelningen av det första avsnittet gjordes var allt nytt och lite nervöst! Gäst i avsnittet är Lisa Olsson, kurator på ungdomsmottagningen i Bengtsfors. Ungdomarna berättar om vad som får dem att må bra och vad som har betydelse för att man ska må bra. Många ungdomar känner ibland att de mår dåligt, därför är det viktigt att tänka på och prata om vad som kan få en att må bra för att komma över de tunga dagarna.

Kommande avsnitt

Totalt är fem avsnitt inspelade. De kommer att släppas med en veckas mellanrum med start den 2 maj. Avsnitten handlar om:

  • Må bra - släppt
  • Sorg och saknad - släpps 9 maj
  • Sociala medier - släpps 16 maj
  • Sex och samlevnad - släpps 23 maj
  • Framtid - släpps 30 maj
Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 maj 2019
Sidan publicerad av: Anna Sandström