Björn Lindeberg anställs som utbildningschef

Björn Lindeberg.

Björn Lindeberg. Foto: privat

Björn Lindeberg kommer att tillträda som utbildningschef i Bengtsfors kommun den 26 augusti i år. Björn kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef i Dals-Eds kommun och har lång erfarenhet från olika tjänster inom utbildningsområdet.

Björn bor i Dals-Eds kommun och är född 1964. Han har bland annat en magisterutbildning inom utbildningsledning och skolutveckling. Björn har tidare jobbat som gymnasielärare och varit rektor och verksamhetschef. Som områdeschef för barn, utbildning, fritid och kultur kommer han att ansvara för verksamheterna inom förskola, grundskola, särskola, fritidshem, gymnasium, kulturskola och vuxenutbildning.

Det ska bli jättekul att börja i Bengtsfors till hösten. Jag upplever det som en kommun med många goda förutsättningar. Jag har ju bott nära 20 år i Dals Långed, men aldrig jobbat för kommunen, så det blir nåt nytt att sätta sig in i säger Björn Lindeberg.

Det har funnits olika meningar om de kompetenser som efterfrågas i jobbet som utbildningschef. Jag har valt Björn som ny utbildningschef med tanke på den situation som barn-, utbildnings- och fritidsområdet befinner sig i och känner mig trygg i mitt val säger kommunchef Göran Eriksson.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 maj 2019
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson