Klart med medfinansering för renovering av Odéon

Bild på Odéons huvudentré

Foto: Anna Sandström

Kommunstyrelsen har beviljat 282 375 kronor till föreningen Klipprosen IOGT-NTO som driver Odéon Bio och Teater. På Odéon finns ett stort behov av att renovera toaletter och byta stammar.

Årligen har Odéon Bio och Teater omkring 8 000 besökare på bio, teater och evenemang. Odéon Bio och Teater har ett stort behov av att renovera toaletter och byta stammar. Renoveringen planeras under 2020. För att få medfinansiering på 50 procent av kostnaden från Boverket krävs en medfinansiering av kommunen på minst 30 procent.

Fastighet är i relativt gott skick. Den är välbyggd och underhålls regelbundet. De flesta upprustningar klarar föreningen av att betala ur egen kassa. Men ibland behövs stöd från bland annat Boverket. De befintliga toaletterna vid entrén/foajén är väldigt slitna och svårstädade. En ny planlösning är framtagen för fem toaletter varav en är anpassad för funktionshindrade. Ett litet förråd i garderoben planeras också för att förvara bord, stolar och andra saker som behövs i direkt anslutning till foajén. Stammar kommer även att bytas.

Stödet från kommunen delas upp i två delar fördelade på två år (2020 och 2021). Kommunstyrelsen har nu beslutat om del ett och finansieringen av del två hänskjuts till budgetberedningen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 augusti 2019
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson