Frågor och svar om vattenmätarbyte 

Vattenmätare

Foto: Anna Sandström

Du som äger en fastighet med anslutning till kommunalt vatten har under veckan fått ett brev från Bengtsfors kommun med information om att vi kommer att byta ut din vattenmätare. Du kommer att bli meddelad en tid för mätarbytet en månad innan det är dags.

För tillfället får vi många frågor om mätarbytet och vi uppmanar dig som inte har en akut fråga att skicka din fundering via mail: va@bengtsfors.se. Vi svarar så fort vi har möjlighet.

Frågor och svar om vattenmätarbytet

Checklista inför mätarbytet

Med anledning av mätarbytet ber vi dig att kontrollera din nuvarande installation för att garantera att den uppfyller dagens krav. Det vi vill att du kontrollerar är följande:

  • Det ska finnas fritt utrymme omkring vattenmätaren (enligt mått i bild nedan).
  • Vattenmätaren ska sitta i en konsol som håller fast ventiler, rör och mätare i väggen. Konsolen gör att mätaren sitter stabilt och minskar risken för läckage. En konsol ska vara monterad innan mätarbytet sker.
  • Det ska finnas fungerande avstängningsventiler före och efter vattenmätaren. Kontrollera så att de fungerar innan bytet.
  • Avstängningsventiler av modellen LK580, LK581 eller LK582 är inte längre godkända och måste vara utbytta innan mätarbytet.

Vi gör en bedömning om din mätarplats är godkänd. Om checklistans punkter inte är uppfyllda vid tidpunkten för mätarbytet, kommer du att debiteras en avgift för förgävesbesök. Detsamma gäller om vi inte får tillträde till mätarplatsen.

Kontakt

Niklas Ednell
Enhetschef VA, fjärrvärme och renhållning
0531-52 61 51
niklas.ednell@bengtsfors.se

Patrik Forsberg
Va, Verksamhetsutvecklare
0531-52 67 45
patrik.forsberg@bengtsfors.se

Petra Backman
Handläggare, Bengtsfors Energi AB
0531-52 61 33
petra.backman@bengtsfors.se

Andreas Jansson
Handläggare, Bengtsfors Energi AB
0531-52 61 63
andreas.jansson@bengtsfors.se

Cecilia Lotvonen
Administratör
0531-52 61 35
cecilia.lotvonen@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 november 2019
Sidan publicerad av: Anna Sandström