2019 års kulturpris tilldelas Steneby kulturförening

2019 års kulturpristagare blev Steneby kulturförening. Från vänster till höger ser vi Per Jonsson, ordförande i kommunstyrelsens utbildningsutskott, Barbro Erlandsson Bratt, Vivianne Gidebratt och kultur- och fritidschef Sara Vogel-Rödin.

2019 års kulturpristagare blev Steneby kulturförening. Från vänster till höger ser vi Per Jonsson, ordförande i kommunstyrelsens utbildningsutskott, Barbro Erlandsson Bratt, Vivianne Gidebratt och kultur- och fritidschef Sara Vogel-Rödin. Foto: Katrin Thoor.

Steneby kulturförening är 2019 års kulturpristagare i Bengtsfors kommun. De fick ta emot pris, diplom och blommor vid kommunfullmäktiges julavslutning på restaurang Stenebygrytan.

Steneby kulturförening tilldelades priset med följande motivering:

Steneby kulturförening har funnits sedan 1970 och engagerat både konstintresserade och aktiva konstnärer med sin verksamhet som bedrivits med aldrig sinande energi under snart 50 år.

Närmare 200 konstutställningar, liksom musikarrangemang, filmvisningar och konstlotterier hör till aktiviteterna, allt av hög kvalitet och oftast kombinerat med trevlig samvaro i form av konstnärssamtal och fika med hembakt. Föreningen har i hög grad bidragit till att göra Dals Långed och Steneby konsthall till en levande och attraktiv mötesplats för konst, musik och konsthantverk, välkänd långt utanför kommun- och landskapsgränserna.

Om kulturpriset

Varje år delas ett kulturpris om 10 000 kronor ut i Bengtsfors kommun. Det är kommunstyrelsen som beslutar vem som ska få kulturpriset.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 december 2019
Sidan publicerad av: Anna Sandström