2019 års miljöpris tilldelas Jonas Fred Hell

Miljöpristagare 2019 Jonas Fred Hell i mitten. Till vänster Stig Bertilsson, kommunstyrelsens ordförande, till höger Göran Eriksson, kommunchef.

Miljöpristagare 2019 Jonas Fred Hell i mitten. Till vänster Stig Bertilsson, kommunstyrelsens ordförande, till höger Göran Eriksson, kommunchef. Foto: Katrin Thoor

Jonas Fred Hell har tilldelats Bengtsfors kommuns miljöpris 2019. Han driver firmorna Fridh och Hell's AB och Massivhus AB. Han fick ta emot pris och blommor vid kommunfullmäktiges julavslutning på restaurang Stenebygrytan.

Jonas Fred Hell tilldelas priset med följande motivering:

Genom företagen Fridh & Hell`s Bygg AB och Dalslands Massivhus AB har Jonas Fred Hell, på ett strategiskt, modigt och klokt sätt gett sig in i det industriella träbyggandet. Metodiskt utvecklar han tillsammans med övriga delägare för att leverera klimatsmarta byggnationer. Det ger betydande positiva klimateffekter. Varje bygge, där det förnybara materialet trä används istället för betong och stål, är positivt för klimatet eftersom byggbranschen står för lika stor klimatpåverkan som persontrafiken i Sverige.

Jonas inverkan har spridit sig utanför Bengtsfors och allt tyder på att hans gärning bara har startat. Han har redan varit med och byggt en förskola i trä i Bengtsfors, Dalslandsstugan 2.0 och Berättarladan i Sunne. Dessutom har 72 hour cabin blivit en marknadsföringssuccé för hela Dalsland.

Genom sitt engagemang har Jonas satt Bengtsfors på den svenska miljökartan. Seminarier och studiebesök har förlagts till hit och han inspirerar andra på seminarier och mässor.

Om miljöpriset

Syftet med priset är att lyfta fram goda förebilder som kan engagera andra och ge ökad uppmärksamhet för miljöfrågorna. Mottagare av priset kan vara enskilda personer, föreningar, institutioner, företag eller organisationer som bor eller verkar i Bengtsfors kommun eller på annat sätt har tydlig anknytning till kommunen. Priset utdelas för såväl ideella som yrkesmässiga insatser.

Prissumman är på femtusen kronor. Kommunstyrelsens allmänna utskott beslutar om vem eller vilka som ska tilldelas Bengtsfors kommuns miljöpris.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 december 2019
Sidan publicerad av: Anna Sandström