Årets företagare 2019

Årets företagare 2019, Jeanette Lindh Svanqvist, Anna Green, Sture Holmedal, Annika Holmedal, Stephanie Brodeur Flink, Stig Bertilsson

Bild från prisutdelningen av årets företagare 2019, Jeanette Lindh Svanqvist, Anna Green, Sture Holmedal, Annika Holmedal, Stephanie Brodeur Flink, Stig Bertilsson Foto: Anders Lindh

I samband med skyltsöndagen delades priset till årets företagare 2019 ut. Årets pris gick till Storholmen Kanaltrafik AB med ägarna Sture och Annika Holmedal. Priset delades ut av Anna Green och Stephanie Brodeur Flink från företagarna och Jeanette Lindh Svanqvist och Stig Bertilsson från Bengtsfors kommun.

Motivering till årets företagare 2019

1938 gjorde Storholmen sin första resa på Dalslands kanal och 70 år senare tog Annika och Sture Holmedal, i Storholmen Kanaltrafik AB, över rodret. Under deras tid som företagare i branschen har de utvecklat passagerarbåtskonceptet på Dalslands kanal ytterligare. Senast genom köpet av systerfartyget Dalslandia.

Verksamheten står för en stor tillströmning av besökare till Dalsland och Bengtsfors. De är aktiva i sin marknadsföring såväl i sociala medier som på olika mässor. Under sin tid i företaget har de lyckats väl med att förvalta det kulturarv som finns samtidigt som de utvecklat verksamheten och gjort den gedigen genom att använda lokala råvaror och produkter samt laga måltiderna som serveras från grunden.

Sönerna Jacob och Anton har varit involverade i företaget från start, men nu har engagemanget ökat och de finns med kontinuerligt i verksamheten. Det skapar bra förutsättningar för en framtida generationsväxling. Förhoppningsvis leder det till att kulturarvet kan leva vidare och utvecklas som en viktig del i besöksnäringen i Dalsland och Bengtsfors.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 februari 2020
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson