Det här gäller vid besök på Björkåsens korttidsboende

Bild från korttidsenheten. Foto: Sofia Magnusson

På sikt kommer vi förhoppningsvis kunna trappa ner de skyddsåtgärder vi har vid besök på vårt korttidsboende, men för att undvika smitta för såväl besökare som boende som inte av olika anledningar är färdigvaccinerade, behöver vi se till att besöken sker på ett smittsäkert sätt under rådande nuläge.

Det är verksamheten som ansvarar för att besöken sker på ett säkert sätt, samtidigt som varje besökare har ett ansvar att följa råd och rekommendationer för minskad smittspridning.

Det här gäller vid besök på korttidsboendet på Björkåsen från 1 augusti

  • Stanna hemma vid symtom - Känner du dig sjuk med symtom som till exempel hosta, feber, andningsbesvär, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, illamående eller muskel- och ledvärk ska du inte besöka oss. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk.
  • Begränsa antalet besökare - vi vädjar om att begränsa hur många som kommer och besöker per tillfälle. Vi ser gärna att det är max två personer åt gången. Rummen är inte så stora och det är viktigt att kunna hålla avstånd. Vid besök utomhus går det bra att vara flera.
  • När du kommer till korttidsboendet önskar vi att du tvättar händerna innan du går in. En toalett finns i anslutning till boendets entré. Det finns skyddsutrustning i form av visir och munskydd samt handsprit för de som önskar.
  • Håll avstånd - vi vädjar om att besökare håller avstånd under besöken såväl till personal som till övriga boende.

Kontakt

Anna Ask
Enhetschef
0531-52 65 80
anna.ask@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 september 2021
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson