Testbäddsprojektet flyttar in på Långedsverken

Nycklarna är överräckta och testbädden flyttar in på Långedsverken. Från vänster Anders Lindgren verksamhetsledare Mötesplats Steneby, Lars Andersson CEO Rexcell Airlaid & Tissue, Kacper Adam tekniker testbäddsprojektet, Mikael Sandqvist projektledare testbäddsprojektet Fotograf: Funny Livdotter kommunikatör Mötesplats Steneby

Nu är lokalen klar! Storsatsningen på en testbädd i Dals Långed för den svenska möbel- och inredningsbranschen flyttar in på Långedsverken, Duni Rexcells industrilokal i Dals Långed.

Nu tas nästa steg för att skapa en testbädd i Dals Långed som bidrar till den svenska möbel- och inredningsbranschens omställning till en hållbar, grön och cirkulär produktion och konsumtion. Projektet flyttar in På Långedsverken, Duni Group / Rexcell Airlaid & Tissues, industrilokal i Dals Långed.

Att Duni Rexcells historiska lokaler kan återanvändas med det gemensamma målet cirkularitet, visar hur ett arbete i symbios kan generera långsiktig hållbarhet, arbetstillfällen och uppmärksamhet. Det gör kommunen mer attraktiv och gör det lättare för oss att attrahera kompetent arbetskraft och fler nya företag. Vi är övertygade om att detta är början på en gemensam framgångssaga, säger Lars Andersson CEO Rexcell Tissue & Airlaid AB.

En film om testbädden

Ett utvecklings- och kompetenscentrum

I lokalen planeras för ett utvecklings- och kompetenscentrum med fokus materialet trä och cirkulära innovationer. Målgruppen för projektet är hela värdekedjan inom möbel- och inredningsbranschen med särskilt fokus på designer, inredningsarkitekter, arkitekter och formgivare, producenter, brukare.

Vi är oerhört glada över att vi nu får möjligheten att bygga en välkomnande och tillgänglig mötesplats för alla aktörer inom möbel- och inredningsbranschens hela värdekedja. Där man kan mötas, utbyta tankar och idéer med det gemensamma målet att stötta branschen i den cirkulära omställningen mot en mer hållbar produktion och konsumtion, säger Mikael Sandqvist projektledare för testbäddsprojektet. 

Mötesplats Steneby ser fantastiska möjligheter att vara med och utveckla platsen med förhoppning är att detta är det första steget i ett långsiktigt samarbete med Duni Group och andra aktörer för att göra Långedsverken till en levande och kreativ plats för ekologisk, social och ekonomisk hållbar omställning, säger Anders Lindgren verksamhetsledare Mötesplats Steneby.

Mer information och kontaktuppgifter

Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Västra Götalandsregionen. Projektägare är Mötesplats Steneby i samverkan med HDK-Valand, Göteborgs universitet.

Här kan du läsa mer om testbäddsprojektet  Länk till annan webbplats.

Anders Lindgren, verksamhetsledare Mötesplats Steneby
070-437 82 37, anders@motesplatssteneby.se

Mikael Sandqvist, projektledare testbäddsprojektet
070-7751826, mikael@motesplatssteneby.se

Håll utkik!

När allt är på plats kommer testbäddsprojektet bjuda in till besök på Långedsverken. Inbjudan kommer spridas bland annat i Mötesplats Stenebys kanaler.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 oktober 2022
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist