Lokalproducerat på bordet

Sarah Lönnström, måltidssutvecklare på måltidsenheten, Gunnar Olsson, Gröna klustret, Cecilia Sassa Corin, Hushållningssällskapet, Carina Nisén, kostchef med några av de råvaror som användes i matlagningen under inspirationsdagen.

Sarah Lönnström, måltidssutvecklare på måltidsenheten, Gunnar Olsson, Gröna klustret, Cecilia Sassa Corin, Hushållningssällskapet, Carina Nisén, kostchef med några av de råvaror som användes i matlagningen under inspirationsdagen.

En dag under sportlovsveckan deltog måltidsenhetens personal på en utbildnings- och inspirationsdag tillsammans med Gröna Klustret Nuntorp i deras EU-projekt "Lokalproducerat på bordet". Projektet är finansierat av europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Under dagen gjorde man ett digitalt studiebesök hos Torggummans ägg i Färgelanda och ett urval av Skafferi Västs lokala produkter presenterades. Därefter lagades mat med lokala råvaror i fokus som avslutningsvis smakades av och utvärderades.

Cecilia Sassa Corin från Hushållningssällskapet ledde arrangemanget som hölls på Bengtsgården.

Vi arbetar aktivt med Agenda 2030 och det här är ett viktigt led i det arbetet, säger kostchef Carina Nisén som tycker att dagen på alla sätt var berikande och full av glädje.

Bildspel från inspirationsdagen

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 april 2023
Sidan publicerad av: Anna Sandström