2023 års folkhälsopris till Rolf Augustsson
och Göran Hansson

Folkhälsopriset 2023 delades ut till Rolf Augustsson och Göran Hansson av Annette Ternstedt som är ordförande i Folkhälsorådet i Bengtsfors kommun.

Folkhälsopriset 2023 delades ut till Rolf Augustsson och Göran Hansson av Annette Ternstedt som är ordförande i Folkhälsorådet i Bengtsfors kommun. Foto: Katrin Sandberg

I samband med kommunfullmäktiges julavslutning delades 2023 års folkhälsopris ut till Rolf Augustsson och Göran Hansson för deras engagemang i gubbdagis.

Varje år delas ett folkhälsopris ut i Bengtsfors kommun. Folkhälsopriset tilldelas en person, grupp av personer, förening, enhet inom kommunen, organisation eller liknande som genom ett aktivt arbete gör en särskild insats för folkhälsan i Bengtsfors kommun.  Det är folkhälsorådet som beslutar vem som ska få priset.

Motivering

Rolf Augustsson och Göran Hansson tilldelas 2023 års folkhälsopris, för att ha drivit ”gubbdagis” i Billingsfors IK klubbstuga sedan år 2008.

Gubbdagis träffas på torsdagar i klubbstugan, mellan klockan 10-12, fikar och ibland kommer det någon intressant föreläsare. Antalet deltagare brukar vara cirka 35 stycken, från olika platser i kommunen. Verkligen är en insats för folkhälsan i Bengtsfors kommun!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 december 2023
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson