Brysselhälsningar från SA3 och NA3

Här är hela resegänget samlade på Grand place.

Just nu är SA3 och NA3 på studieresa till Bryssel, med sig har de lärarna Niclas Green, Anna Clementzon och Anneli Saibi. De besöker bland annat EU-parlamentet.

Rapport från Brysselresa del 1

Vi anlände med flyget på söndag kväll, och allt gick som på dans. Bussen ned till Göteborg gick fint, alla kom med planet, vi fick skjuts från flygplatsen till hotellet i Bryssel, därefter checkade vi - ja allt allt gick perfekt! Idag måndag har vi haft lite citysightseeing och vi såg såväl Manneken Pis som Jeanneke Pis och Zinneke Pis (kissande pojken, flickan, hunden) sedan lite shopping och därefter lunch. Sedan tog vi en promenad i solen till EU-parlamentet där vi blev väl mottagna av Pernilla Jourde och vi fick även träffa Cecilia Wikström, hälsar Niclas Green.

Rapport från Brysselresa del 2

Tisdagen ägnades bland annat åt studiebesök på kommissionen, där vi fick ett trevligt bemötande från alla och mycket information. Vi fick veta mycket matnyttigt bland annat om Brexit och Ryssland, import/export, tariffer, lagar och förordningar, budget, antal anställda med mera.

Därefter åt vi lunch och då fick vi bevittna en taxi-strejk på nära håll som gick ganska vilt till. Sedan besökte vi naturhistoriska museet. Efter museet tog några i gruppen Uber till hotellet, den beställda taxibilen hade fått ägg kastat på sig (under strejken), och därför kom chauffören lite sent för han ville rengöra bilen innan upphämtningen. Taxichaufförerna protesterade och strejkade bland annat mot Uber! Hälsningar från Niclas Green för Strömkulle i Bryssel.

Rapport från Brysselresa del 3

Dag tre, då gjorde vi studiebesök på Europakommissionens forskningscenter, Joint Research Centre. Sara Totaro tog emot oss och föreläste. Hon är doktor i biologi och har arbetat för JRC i fyra år, hennes område är nanoteknik. Hon berättade om möjligheterna till att studera vidare genom Erasmus+ och presenterade en student som just blivit klar med sina universitetsstudier i Uppsala, via Erasmus+. Studenten berättade att han ville läsa vidare till PhD via JRC, så han hade just börjat. JRC är en fantastisk arbetsplats med goda möjligheter för främst våra naturelever till fortsatta studier, praktikplatser, kontaktknytning och så vidare. Ms Totaro visade även livebilder från de olika labben runtom i Europa. Bland annat från ett experiment där man beräknar konstruktioners hållfasthet vid jordbävning och ev bombningar. Därefter åt vi lunch och sedan gick vi på serietidningsmuseum. Nu softar vi lite innan den avslutande gemensamma middagen ikväll. Imorgon ska vi till Mechelen, studiebesök på ”förintelsemuseet” där. Därefter hemresa, vi beräknar att vara hemma i Bengtsfors runt midnatt på torsdag kväll, hälsar Niclas Green.

Senast uppdaterad: 2018-03-28 16.04