Elever från Strömkulle tävlade i Chinese Bridge

Hela gänget från Strömkulle samlade.

Rheet Alsanussi och Alinda Bryntesson från Strömkullegymnasiet deltog i en språktävling i kinesiska i söndags i Stockholm. Tävlingen heter "Chinese Bridge" Sverige 2018, den anordnas årligen i Stockholm av utbildningsavdelningen på Kinas ambassad.

Tävlingen har två tävlingsnivåer, universitetsnivå och gymnasienivå. Vinnaren i tävlingen på den högre nivån kommer att representera Sverige och åka till Kina för att göra upp i finalen tillsammans med vinnare från andra länder i hela världen.

Rheet och Alinda båda vann andrapris på kategorin "individuellt" och tillsammans vann de även andrapris på kategorin "lag". Som tack för deras insats, så fick David He pris som framstående lärare.

Strömkulle deltog för första gången i tävlingen på gymnasienivå. Förutom de två tävlande, så skickade även skolan några elever som valt kinesiska som moderna språk dit för att titta och lära.

Tävlingen har funnits ganska länge i Sverige och de flesta deltagande skolor är välkända i sina respektive områden. I år deltog bland annat Internationella Engelska Skolan på Södermalm i Stockholm och de vann förstapris i både lag och individuellt.

Senast uppdaterad: 2018-04-18 17.02