Nu är vi vård- och omsorgscollege!

Foto: Niklas Eriksson

Strömkullegymnasiet får nu använda namnet vård- och omsorgscollege efter att vi genomgått certifiering och godkänts som utbildare inom vård och omsorg.

Vård- och omsorgscollege är en plattform för samverkan mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare inom vård- och omsorgssektorn. Det är också en kvalitetsstämpel som visar att den som utbildat sig inom ett Vård- och omsorgscollege har gått en utbildning i nära samverkan med arbetslivet, och därmed har goda chanser att få jobb.

Elever som studerar inom ett VO-College får diplom som visar att de har  läst en certifierad utbildning som är kvalitetssäkrad genom samverkan mellan arbetsliv och utbildning. Det är en merit när eleven söker arbete.

Här kan du läsa mer om certifiering och vård- och omsorgscollege.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 2018-06-11 11.19