Naturkunskap på exkursion

Bild

Oscar Lejrin vid det skräp som plockats under exkursionen, foto: Linda Ericsson

En klass i kursen naturkunskap var för ett tag sedan ute på en mini exkursion. Det blev både skräpplockning och geografilektion utomhus.

Läraren Linda Ericsson berättar:

Det är inte alltid så lätt att göra undervisningen rolig och undervisande och samtidigt ta vara på det fina vädret. Kylan har ju hållit oss i ett järngrepp hela våren så när möjligheten bjöds var vi på. Planen var att undersöka hur mycket skräp det ligger längs våra vägar och vi tänkte ta båda sidor av vägen från Brandt i Bengtsfors upp till rastplatsen ovanför Klofstjärn. Vi utrustade oss med reflexvästar, skräppinnar, sopsäckar och handskar och gav oss iväg. Vi hade tre timmar på oss och vi tänkte att det blir tajt om tid men det kan går. Dessvärre fick vi efter en och en halv timma och 500 meter senare, vid infarten till Axel P, inse att vi fick ge oss. Då hade vi skrapat ihop det som syns på bilden och ytterligare en säck som vi lämnat efter vägen. Sanslöst mycket skräp! Eftersom vår lärare är en geologinörd stannade vi på tillbakavägen och högg lite sten i bergssidan vid viadukten i Bengtsfors. Med stenyxor och glasögon på, var till och med detta riktigt kul.

bild

Elvira Venborg, Amanda Aloandersson, Emma Alexandersson och Burim Maloku studerar bergarter på nära håll, foto: Linda Ericsson

Senast uppdaterad: 2018-05-04 09.56

Sidan publicerad av: Sofia Magnusson