Engelskalärare skuggade

Foto: Niclas Green

Den 4-8 maj gästas Strömkullegymnasiet av en delegation från Ehingen, Baden-Württemberg, Tyskland, under ett Erasmus + projekt som drivs av engelskalärare Niclas Green.

Utbytet sker i ett Erasmus+ projekt där fokus ligger på engelska som andraspråksinlärning. Lärare från Strömkulle var nere i Tyskland i december 2017 och jobbskuggade inom Erasmus+ och nu är det lärare från den tyska skolans tur att jobbskugga engelskalärarna på Strömkullegymnasiet.

Besökarna har under helgen fått en rejäl dos av Dalsland säger Niclas Green:

Vi har grillat älgfilé, vildsvinsburgare, handlat på Not Quite där vi fick njuta av konst, bröd, kaffe, vatten, lokalproducerad glass med mycket mer. Vi var även och prövade på att skjuta på en lokal skjutbana. Vi besökte Dalslandsaktiviteter och tittade på älgar, foreller och bäver. Vi såg även en vild örn och en vild älg. Vi var och tittade på Stenebyskolan och sedan en rundvandring i Tresticklans nationalpark.

Idag måndag blir det besök av Europe Direct-kontoret i Åmål, ett event som planerats av eleven Filip Håkansson i HT3.

Projektet går över i nästa steg

Erasmus+ projektet som drivs av lärarna Niclas Green, Strömkulle, och Tobias Kamm, KS Ehingen, går nu över i nästa fas där vi involverar fler lärare och till hösten även eleverna.

Strömkullegymnasiet hade besök från Ehingen, Baden-Württemberg, Tyskland i maj 2018.

Senast uppdaterad: 2018-05-07 16.39