Årskurs två besökte Stockholm

Foto från besöket på riksdagen, foto: Linda Ericsson

Tisdagen den 22 maj åkte alla elever i årskurs två på nationella program till Stockholm med målet att besöka riksdagen och få ett guidat besök där. Det blev en solig och lärorik resa till huvudstaden.

Med sig hade de trettiofem eleverna lärarna Christoffer, Johnny, Javier, Anna C, Nina A och Linda. Resan gick från skolan vid 09.30 på tisdagens förmiddag och de var framme vid hotellet sex timmar senare, klockan 15.30.

Eftermiddagen spenderades efter eget önskande och ett gäng studenter gick tillsammans med lärarna runt i gamla stan med diverse historiska stopp. Vädret var fantastiskt, folk var glada och det var lätt att dras med av den sydländska stämningen. Följande dag, efter frukost och utcheckning från hotellet, gick bussen mot riksdagen.

Vi blev väl bemötta av den trevliga riksdagsledamoten från Ed, Paula Holmqvist, samt hennes kollega Jörgen Hellman från Brålanda. Vi delades in i två grupper och fick en trevlig och väldigt givande rundvandring i maktens korridorer. Man blev nästan sugen på att bli statsminister. Efter detta positiva besök gick resan hem till Dalsland och vardagen igen. Resan blev kort, intensiv och väldigt trevlig, säger Linda Ericsson som var en av de medföljande lärarna.

Senast uppdaterad: 2018-05-25 15.55