Lovskolan hade midsommarfirande

Efter att övriga elever påbörjat sommarlov har en del elever gått tre veckors lovskola. Det gäller bland annat elever på preparandutbildning och som har behov av några veckors extra skolarbete. Lovskolan har pågått veckorna 24-26, på förmiddagarna.  Idag hade lovskolan ett traditionellt midsommarfirande - dans runt midsommarstången och midsommarbuffé med sill och potatis. För många av eleverna var det första gången de åt sill.

För eleverna har det varit främst svenskundervisning under lovskolan, men det har också funnits tillgång till mattelärare. På Prep och nationella program kan man, förutom svenska och matematik, också jobba med enstaka kunskapsmål i andra ämnen och eventuellt göra prov eller liknande.

Stefan Edvardsson och Urban Jansson tar för sig av midsommarmaten. Foto: Dennis Wessman

Jordgubbstårtan ska ju också finnas med vid midsommarfirande. Foto: Dennis Wessman

Klassisk midsommarmat.

Senast uppdaterad: 2019-08-16 13.50