King Lear på Göteborgs stadsteater

dekorationsbild

Foto: Niclas Green

Elever från Strömkulle besökte igår Göteborgs stadsteater, där de i ett ämnesöverskridande arbete med engelska och svenska såg pjäsen King Lear. Här kommer några av elevernas upplevelser av teaterresan.

Tisdagen den 13 november åkte några av de elever som läser engelska 6, sve2 och sva2 till Göteborg och Stadsteatern, för att se en uppsättning av Shakespeares klassiska verk Kung Lear. Vi fick se en blandning av den klassiska uppsättningen som utspelar sig under renässansen men med moderna inslag.

Uppsättningen lockade även oss ungdomar då den bestod av ett flertal referenser till vår moderna kultur.

Att vår middag för dagen blev McDonalds där vi även träffade legenden Morgan “Mojje” Johansson gjorde dagen ännu bättre :)

// Julia Lundin, Wilma Andreasdotter, Viktor Enoksson och David Svenske

David Svenske till höger om Morgan "Mojje" Johansson