Engelska språket i fokus vid besök i Ehingen, Tyskland

Alinda Bryntesson, Hanna Thorn och Martin Bornecrantz. Elever på Strömkullegymnasiet besöker Ehingen i Tyskland i ett utbyte kring engelska. Foto: Niclas Green

En grupp från Strömkulle besöker just nu en skola i Ehingen i Baden Württemberg, Tyskland. Det är ett utbyte mellan skolorna för att utveckla lärandet i engelska språket.

Skolan som besöks, Kaufmönnische Schule, har cirka 1 200 elever, varav ungefär 200 går på den internationella delen. De har också en förgrening med yrkesprogram, med 2000 elever och en stor del av dem utbildas mot de lokala industrierna bland annat inom vapenindustri som Blaser, Anschütz, Walter, Krieghoff. Men också tillverkarna av lyftkranarna Liebherr och möbeltillverkaren Möbel Borst.

Jag besökte i dag yrkesskolan och var även ute och hälsade på i några vapenfabriker. De har skjutbanor i skolan och de har enorma inomhusskyttecenter med bland annat 300-metersbana, hälsar Niclas Green som är lärare på Strömkullegymnasiet.

Niclas Green vid ett besök på Kaufmönnische Schule i Tyskland

Kaufmönnische Schule i Ehingen Tyskland