Strömkulleföretag ställer ut på UF-mässa

Strömkullegymnasiet har två UF-företag som deltar som utställare på UF-mässan "Entreprenörskap på riktigt 2019". Våra UF-elever bjuder in politiker, tjänstemän, föräldrar och kommuninvånare att komma till mässan.

Det är UF-företagen Träff och skratt UF samt Horseshoe interior design UF, som kommer att delta på mässan som är i Vänersborgs arena 26-27 mars.

Träff och skratt UF

Träff och skratt UF drivs av Leen Jumaa och Mohammad Malekzadeh, båda går ekonomiprogrammet. De beskriver sitt UF företag så här:

Träff och skratt UFs affärside är att göra aktiviteter med barn mellan 8 och 11 år så att de rör på sig mer än att sitta hemma och spela dataspel som fler blir beroende av. Träff och skratt UF vill skapa flera nya saker som är bättre för barnens hälsa och deras liv till ex: att spela fotboll, köra tävlingar, dansa, rita eller diskutera om saker och se deras olika tankar vilket betyder att de integrerar sig mer och blir mer kreativa.

Horseshoe interior design UF

Horseshoe interior design UF består av Emily Murphy, Simon Juhl och Hampus Johansson. Emily går restaurang- och livsmedelsprogrammet och Simon samt Hampus går på industriprogrammet. De beskriver sin affärsidé så här:

Vi ska använda oss av hästskor och producera olika föremål genom att svetsa ihop dom. Vi visar kunder olika bilder på produkter vi kan svetsa ihop och sedan producera dom och sedan sälja dom.

Mer information

Ung företagsamhet (UF) är ett arbetssätt där du som elev får lära dig att starta, driva och avveckla ett eget företag. I konceptet ingår medverkan på en regional utställning och att du vid, minst, två försäljningstillfällen deltar och saluför din produkt.

Du läser UF inom ämnen som företagande och entreprenörskap. Under din period som egen UF-företagare har du en rådgivare från det lokala näringslivet.

Senast uppdaterad: 2019-04-23 13.29