Jennifer Rådh - Estetiska programmet 2005-2008

Jennifer Rådh gick Estetiska programmet på Strömkullegymnasiet 2005-2008.

Jennifer Rådh gick Estetiska programmet bild och form på Strömkulle. Läs mer om Jennifers väg från studenten till hennes nuvarande karriär som fastighetsmäklare och om hennes minnen från Strömkulle.

När gick du på Strömkullegymnasiet?

2005-2008

Vad gick du för program?

Jag gick Estetiska programmet med inriktning bild och form.

Berätta något roligt minne från din tid på Strömkulle?

Klassresan till Florens var ett fantastiskt minne med klassen. Sen var det väldigt roligt när vi hade en utbytesklass från Italien på besök. Vi hade även ett event några dagar där vi sov över på skolan, minns ej vad det hette men vi fick olika uppgifter under tiden det var, jag minns att jag skrev för tidningen som var där.

Vad har du gjort efter studenten?

Jag läste vidare först lite kurser i statsvetenskap på Göteborgs universitet och sen gick jag fastighetsmäklarpeogrammet på Högskolan Väst.

Vad sysselsätter du dig med nu?

Jag har sen 2012 jobbat som fastighetsmäklare i Göteborg. Det är ett väldigt roligt och socialt yrke som passar mig jättebra. Man träffar otroligt många människor och har mycket varierande arbetsuppgifter. Den sociala biten och gemenskapen i företaget väldigt roligt, kan ju inte sticka under stolen med att. Vi har stora kick-offer och mycket andra roliga event. Jobbet kanske uppfattas som långt från vad man kanske tänker sig att jobba med när man gått estet, men med en bred utbildning kan man ju gå i vilken riktning som helst.

Vad har du för råd till ungdomar som står inför att söka till gymnasiet?

Samma som min mamma sa till mig när jag skulle välja linje:

Gör något du tycker är kul men som du samtidigt kan ha nytta av sen.

Jag tyckte om att måla men visste att jag kommer vilja plugga vidare sen så valde estetiska programmet där jag hade en praktisk lektion om dagen men ändå läste alla nödvändiga kurser för att gå vidare till universitetet.

Älskade att det var sån flexibel kursplan!

Vad var det bästa med din gymnasietid på Strömkullegymnasiet?

Lärarna var så himla fantastiska. Att det var en liten skola gjorde att man kände sig sedd och fick verkligen tid att lära sig. Flexibla kursplaner gjorde att jag kunde läsa precis de kurserna jag ville. Älskade ateljén också! Härliga miljöer!

Är det några särskilda kunskaper du fick under gymnasiet som du har användning för i ditt nuvarande yrke?

Eftersom mitt yrke innehåller väldigt många olika delar juridik, ekonomi, arkitektur osv så är det mycket man fått med sig. Största delen är dock att man ska sälja och göra behovsanalyser så bredden på utbildningen gör ju att man kan hitta några gemensamma aspekter hos varje kund och knyta an till. Sen kanske jag skulle valt Matte C istället för fysik men det är lätt att vara efterklok.

Senast uppdaterad:

Sidan publicerad av: Sofia Magnusson