Marie Olsson - Estetiska programmet 2005-2008

Marie Olsson gick Estetiska programmet på Strömkullegymnasiet 2005-2008.

Marie Olsson gick Estetiska programmet bild och form på Strömkulle. Läs mer om Maries väg från studenten till nu och om hennes minnen från Strömkulle.

När gick du på Strömkullegymnasiet?

2005-2008

Vad gick du för program/inriktning?

Estetiska programmet, inriktning bild & form.

Berätta något roligt minne från din tid på Strömkulle?

Självklart studieresan till Florens med klassen. Kurserna i sömnad kommer jag också ihåg med värme.

Vad har du gjort efter studenten?

Efter studenten flyttade jag till London och jobbade som barnflicka, jag passade även på att resa och testa lite olika jobb i Oslo innan jag tog upp studierna igen. 2011 började jag studera till lantmäteriingenjör på Högskolan Väst i Trollhättan, jag gjorde också en utbytestermin på universitet i Kansas, USA.

Vad sysselsätter du dig med nu?

Sedan jag tog min Lantmäteriingenjörsexamen 2014 har jag främst jobbat kommunalt som byggnadsinspektör och bygglovshandläggare. Jobbet passar mig då jag är intresserad av fastighetsrätt, arkitektur, byggnadsteknik och samhällsplanering.

Vad har du för råd till ungdomar som står inför att söka till gymnasiet?

Känn efter vad som känns rätt här och nu. Var inte rädd för att dina val idag kommer att vara fel i framtiden.

Det finns stora möjligheter för den som vill att hela tiden utvecklas, det finns också möjlighet att byta inriktning flera gånger i livet.

Vad var det bästa med din gymnasietid på Strömkullegymnasiet?

Den goda lunchen man fick varje dag och de fina lokalerna mitt i Bengtsfors med ljuvliga omgivningar. Även gemenskapen mellan lärare och elever och känslan av att det var en lagom stor skola där alla elever blev sedda.

Något av det bästa såhär i efterhand är också att utbildningen gav mig möjlighet att läsa vidare på Högskola, jag tycker att bredden på det Estetiska programmet är toppen och ett bra alternativ till de mer teoretiska programmen.

Är det några särskilda kunskaper du fick under gymnasiet som du har användning för i dag?

Då mitt nuvarande yrke inte ger så mycket utrymme för personlig kreativitet skulle jag säga att jag får utlopp för de mer estetiska intressena privat. Då och då går jag olika hantverkskurser, just nu en kvällskurs i keramik och drejning, förra året en kurs i silversmide. Jag har också ett stort intresse för trädgård, blommor och inredning vilket jag kan utöva i mitt egna hem och trädgård!

Senast uppdaterad:

Sidan publicerad av: Sofia Magnusson