Stressad över gymnasievalet?

Illustration: Sofia Magnusson

Det är lätt att bli stressad över gymnasievalet och vara orolig för att välja fel. Men tänk så här: Vad tycker jag är kul och intressant?

Tänk inte så mycket på att andra ska bli nöjda - det är du som ska trivas under dina tre år i gymnasiet. Viktigast av allt - tänk inte på valet som att du väljer hela din framtid.

Bra information om gymnasievalet

Fråga människor som du känner om de sysslar med det som de trodde att de skulle göra när de var 15 år. Du kommer att märka att många har ändrat sig på vägen. Det viktiga nu är att fundera på vad du är nyfiken på och välja med både hjärta och hjärna. Vilket program du än väljer, kommer du att ha nytta av det i framtiden.

Skolverket har samlat massa bra information om gymnasievalet på sin hemsida. Länk till annan webbplats.

Boka tid med studie- och yrkesvägledare

Du kan också boka tid med studie- och yrkesvägledaren på Strömkullegymnasiet för ett vägledningssamtal. Ett vägledningssamtal kan exempelvis hjälpa dig som står inför ditt gymnasieval och vill veta mer om studier hos oss. Här kan du boka vägledningssamtal. Länk till annan webbplats.

Ställ en fråga eller kom i kontakt med oss

Via formuläret kan du ställa en fråga eller komma i kontakt med oss på Strömkullegymnasiet. Vi finns där för att hjälpa dig med dina funderingar.Jag vill helst få svar * (obligatorisk)
Jag vill helst få svar

Senast uppdaterad:

Sidan publicerad av: Sofia Magnusson