Linda Ericsson

Linda Ericsson

Linda Ericsson

Naturkunskap, geografi och matematik
linda.ericsson@stromkullegymnasiet.se

Utbildning: Började studera när jag var 32 år, först på komvux och sedan på universitet. Läste kurser i geografi, geologi, vinkunskap, dinosaurier och turism. Till slut bestämde jag mig för att bli restauranglärare och eftersom jag har så många geografipoäng blev jag även lärare i det. Tog examen i restaurangämnen och geografi 2008 och började läsa igen 2012 då jag gick en forskarutbildning på Stockholms universitet. Fick min licentiatexamen i geologi 2015 efter tre år av den bästa utbildningen man kan tänka sig.

Yrkesbakgrund: Arbetat inom restaurang i många år, både i kök, servering och bar. Arbetar som gymnasielärare sedan 2007, främst som kökslärare men även geografi. Sedan ett par år tillbaka arbetar jag som geografi-, naturkunskaps- samt matematiklärare.

Så här tycker jag
Så här tycker jag

BÄST MED STRÖMKULLE

Fantastiskt trevlig skola, där man får ett gott förhållande till alla som jobbar, både kollegor och elever.

EN BRA DAG PÅ JOBBET

Kaffe med trevliga kollegor i lärarrummet med prat och glada tillrop. Sedan kommer eleverna och det hela drar igång. Lektionerna går (för det mesta) fort eftersom tiden går fortare när man har roligt. Nu för tiden går jag till jobbet med ett leende varje morgon.

EN BRA LÄRARE

Att man tycker att det är roligt att undervisa och att träffa eleverna. Jag älskar mina nuvarande ämnen och jag lär mig något nytt alla dagar.

OM MIG

Jag älskar att sjunga och har varit en av drivkrafterna i revyverket i 10 år (gillar med andra ord att synas), jag är också aktiv inom politiken i Bengtsfors. Annars är resor och mat mina stora höjdpunkter i tillvaron.

Senast uppdaterad: 2018-10-04

Sidan publicerad av: Sofia Magnusson