Veckoblad - v. 20-21

I veckobladet denna gång är det framförallt praktiska upplysningar kring återlämning av datorer, böcker och nycklar. Nu är det en månad kvar av läsåret.

Elevrådet

Här är tiderna för elevrådsmötena under vårterminen 2019.

• Fredag 24 maj klockan 14.00

Det vore bra om varje klass har minst en representant i elevrådet. Välkomna på nästa möte!!
Om ni har några frågor så kan ni kontakta någon i elevrådets styrelse.

Elevrådets sammansättning

Ordförande: Laith Ali Basha NA2,
Vice ordförande: Hampus Johansson IN2
Sekreterare: Gustav Fagerlind RL2
Kassör: Anna Gajewska EK1

Omprov

Detta läsår kommer vi att ha omprov var tredje fredag klockan 14.00-16.00 i sal 305. Du får endast göra ett omprov, därefter får undervisande lärare bedöma om det räcker för betygsunderlag. Under vårterminen återstår följande tillfällen: 24/5.

Streamhill Dancecrew

Tisdagar klockan 08.00 träffas Streamhill Dancecrew i caféet. Vårt crew är för all personal och alla elever som vill dansa. Du behöver inte kunna dansa för att vara med. Kom gärna och prova!

Återlämning av datorer åk 3

Du som elev måste välja om du vill köpa ut din dator eller lämna tillbaka den. Ditt val gör du genom att gå till sidan recycle.lin.educationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster senast den 15 maj. Här finns mer information.

Återlämning av dator sker tisdagen 11 juni klockan 09.30-12.00 i sessionssalen.

Återlämning av Chromebook

Om du har lånat en Chromebook av skolan behöver du lämna tillbaka den måndagen den 3 juni. Gå till Martin Nilssons kontor mellan klockan 10.00 och 14.00 och återlämna din Chromebook.

Du ska lämna tillbaka:

• dator
  • laddare
  • fodral

Om du vill lämna tillbaka din dator tidigare så går det bra. Om du inte återlämnar din Chromebook kommer du att bli skyldig att betala för den.

APL

Arbetsplatsförlagt lärande

Vecka 21-22

IN1, RL1 och VO2

Nationella prov

Provtillfällen nationella prov

tid

klass

prov

plats

Tisdag 21 maj

NA2, NA3

Matematik 4

Onsdag 22 maj

åk 1

Matematik 1a och 1b

Torsdag 23 maj

åk 2

Matematik 2b

Studieresa till Innovatum Science center

Torsdagen den 16 maj åker EK1 till Innovatum Science center i Trollhättan.

Vernissage i Stenhallen

Fredagen 17 maj klockan 12.00 är det vernissage i Stenhallen. Elevarbeten i form av bild, foto och skulptur visas.

Studieresa till Marina vetenskaper

Torsdag 23 maj åker NA1 på studieresa till Marina vetenskaper.

Exkursion till Grebbestad

Torsdagen den 23 maj åker en del elever ur NA3, SA3, ES3 och PREP samt en del lärare till Grebbestad på exkursion tillsammans med elever från Franserudsskolan. Alla lärare har fått mejl om vilka elever det gäller.

Studieresa till Vänersborgs tingsrätt

Onsdagen den 29 maj åker EK1 på studiebesök till Vänersborgs tingsrätt.

Lediga dagar

• Elever och lärare är lediga 30-31 maj på grund av Kristi himmelfärds dag.
  • Elever och lärare är lediga 6-7 juni på grund av nationaldagen.Elever är lediga 10 juni för då är det KUV-dag. Lärarna arbetar.

Sommarskola (lovskola)

Strömkullegymnasiet erbjuder sommarskola under veckorna 25, 26 och 27. Måndag till fredag 08.00-12.00. Du kan få undervisning i framförallt svenska, engelska och matematik men kan också arbeta med ämnen efter överenskommelse med ordinarie ämneslärare. Anmälningsblanketter för sommarskola finns i personalrummet. Lämna anmälan till din mentor eller till Annelie Särud.

Återlämning av nycklar

Elever i årskurs 3 samt alla elever i PREP 1, 2, 3, 4 och SPRINT 1, 2, 3, 4 ska återlämna sina nycklar ohc städa ur sina elevskåp onsdagen 12 juni på städdagen. Mentorerna är med eleverna och kollar så att skåpet är tomt innan hen tar emot nyckeln som lämnas till expeditionen i ett kuvert. De elever som tappat bort sin nyckel betalar 200 kronor för det. Pengarna lämnas till respektiv mentor som noterar det i kuvertet. Övriga elever i årskurs 1-2 behåller sina nycklar och elevskåp till nästa läsår.

Skolkort (busskort)

Skolkorten är giltiga till och med 18 juni. De gäller sedan igen 10-15 augusti inför skolstarten. Spara därför skolkorten till höstterminen.

Fordon på studenten

Det börjar bli dags att fundera på hur ni ska färdas under kortegen i samband med studenten 14 juni. Utsläppet är på Tingshustorget klockan 14.30 och kortegen börjar klockan 15.00. Lastbil, traktor med kärra eller bil brukar vara det som används. Var noga med att tala om för chauffören att parkera fordonet i centralbacken (utanför Odéon) med fören upp mot torget.

Skolan måste dessutom få in namn, telefonnummer och registreringsnummer på fordonet. E-posta uppgifterna till Karin Nilsson.

Aktivitet för årskurs 3

Studenten är nära och nerverna börjar komma! Studentveckan kommer att vara full med aktiviteter och här kommer ännu en.

Onsdagen 12 juni 10.00 samlas alla treor utanför skolan (om det är fint väder, annar kommer vi att vara inomhus) och tillsammans förbereder vi lakan till flaken som vi ska ha på studentdagen, vi äter god mat och umgås de sista dagarna innan vi springer ut! Vi ses!

Avslutning och student

• Städdag och klassens dag onsdagen 12 juni
  • Avslutning årskurs 1 och 2 är torsdagen 13 juni
  • Studentexamen för årskurs 3 är fredagen 14 juni. Utsläpp på Tingshustorget klockan 14.30.