BLIVANDE ELEV

Foto: Erik Nygren

På Strömkullegymnasiet är vi beredda att följa dig på din resa och göra vårt bästa för att du ska nå ditt mål. För oss är det viktigt att du trivs och känner dig inspirerad genom hela utbildningen. Välj ett av våra program som anpassats för att ge högskolebehörighet och maximala möjligheter till fortsatta studier - eller en bra start i arbetslivet!

Välkommen att besöka oss

Börjar det bli dags att välja gymnasium? Om du vill veta hur det är att gå på Strömkullegymnasiet är du välkommen att skugga oss och delta i undervisningen under en dag. Du får en personlig guide som du kan ställa frågor till kring ditt gymnasieval.

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare så får du hjälp att boka in en dag som passar.

Dennis Wessman
Vägledare
dennis.wessman@bengtsfors.se

Öppet hus

Varje höst bjuder vi in dig som går i nian och dina föräldrar att besöka Strömkullegymnasiet en lördag  under november. Då får du möjlighet att titta på våra fina lokaler samt möta våra lärare och elever som går på skolan.

Vi annonserar på vår hemsida, facebooksida och i lokaltidningen om tider och program för dagen.

Ansökan

Din ansökan till Strömkullegymnasiet gör du via webben soktillgymnasiet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Inloggningsuppgifter skickas hem till dig som går i nian i god tid innan ansökningsperioden startar. Om du inte har fått några inloggningsuppgifter, kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Morgontrött?

Vi har valt att starta skoldagen något senare för att det ska funka bra för dig som tar dig hit med skolbuss. Våra lektioner börjar klockan 9.10 vilket gör att du inte behöver gå upp jättetidigt.

Våga vara du!

När vi frågar eleverna vad de tycker är bäst med Strömkullegymnasiet finns det ord som ofta återkommer, några av dessa är samhörighet och bra gemenskap! Vår tolkning är att vi har ett tillåtande klimat och att det finns en grupptillhörighet för alla på Strömkullegymnasiet Det tycker vi är viktigt.

Strömkullegymnasiets ledord: ”BLI DITT BÄSTA JAG” är en ständig påminnelse om hur vi ser på dig som elev på Strömkullegymnasiet.

Bra resultat

2017 startade fantastiskt för Strömkullegymnasiet. I Skolverkets statistik över genomsnittliga betygspoäng som släpptes i januari kom Strömkullegymnasiet på andra plats av landets alla gymnasieskolor.

I statistiken från Skolverket som visar den genomsnittliga betygspoängen* för avgångseleverna 2017, placerar sig Strömkullegymnasiet på femte plats i Sverige.

Strömkulle har tappat några placeringar jämfört med resultaten för föregående år då man var näst bäst i landet. Men 2017 års poäng på 15,7 är högt över riksgenomsnittet, som ligger på 14,2 av maximalt 20 poäng.

Skolmaten

Som elev på Strömkullegymnasiet äter du din skollunch på vår egen elevrestaurang som finns i källarplanet på First Hotel.

Senast uppdaterad: 2019-06-18