Kinesiska

David He visar vart Bengtsfors ligger vid ett studiebesök i Kina.

Kinesiska, som är ett av dagens moderna språk, har blivit allt mer populärt bland gymnasieelever i Sverige.

På Strömkullegymnasiet har du möjlighet att välja kinesiska både som programfördjupning och som individuellt val. Vi har haft undervisning i kinesiska sedan 2010 och är den enda skolan i Dalsland som erbjuder denna möjlighet.

Strömkullegymnasiet har goda relationer med skolor i Beijing och Shanghai i Kina och under åren har våra elever som läst kinesiska fått besöka dessa skolor för att träffa kinesiska ungdomar och träna språket på plats.

Bengtsfors kommun har även en kinesisk vänort, staden Wuzhou i södra Kina, där vi söker samarbeten och möjligheter till utbytesprogram som kommer att gynna våra elever framöver.

Senast uppdaterad: 2018-06-08

Sidan publicerad av: Anna Sandström