Felicia om restaurang- och livsmedelsprogrammet

Felicia Stamatovic

Felicia Stamatovic, foto: Sofia Magnusson

Felicia är 17 år och går andra året på Strömkullegymnasiet. Hon valde restaurang- och livsmedelsprogrammet för att hon tyckte att det verkade vara ett roligt och praktiskt program med många möjligheter att få jobb.

Berätta om din utbildning...

Just nu läser vi både servering och kök. I tvåan får vi välja ett av dessa ämnen. Vi läser mycket om hygien och om livsmedel. Vi arbetar mot "riktiga" gäster.

Hur är lärarna och lokalerna? Klassen?

Lärarna är bra och vi har bra lokaler att jobba  i, klassen är liten men vi kommer bra överens och har en bra stämning i klassen.

Har du flyttat till en ny stad, hur var det?

Ja, det har jag, det är mycket enklare med skolan. Jag har bra vänner som jag umgås med på fritiden.

Vilket är ditt drömjobb? Vilka är dina karriärmöjligheter efter studenten?

Mitt drömjobb är att bli bartender, jag ska gå en bartenderkurs efter gymnasiet.

Vad är det roligaste att göra under utbildningen?

När vi är i köket och lagar mat, klassen har kul ihop och samarbetar bra.

Varför vill du rekommendera Strömkullegymnasiet/restaurang- och livsmedelsprogrammet till andra?

För att man får en bra möjlighet att se hur det fungerar i yrket då vi jobbar direkt mot gäst. Det är mycket lärorikt och roligt.

Senast uppdaterad: 2018-04-04

Sidan publicerad av: Anna Sandström