Hanna om naturvetenskapsprogrammet med musikinriktning

Hanna Thorn

Hanna Thorn, foto: Sofia Magnusson

Hanna är 16 år och studerar första året på Strömkullegymnasiet. Hon valde skolan för att den är liten och personlig och hon valde naturvetenskapsprogrammet eftersom hon vill lära sig mer matte och är osäker på vad hon vill göra efter gymnasiet. Hanna läser musikinriktning och kan på så sätt kombinera skolan med sitt största intresse.

Berätta om din utbildning...

Vi har mycket arbetstid på skoltid. Sen har vi en del prov och inlämningar, speciellt i matte och naturämnena. Vår linje läser mer matte än de andra linjerna, vilket gör det lite mer stressigt. Jag som går musik har lite mindre raster än mina klasskompisar också, men det spelar inte så stor roll för mig.

Hur är lärarna och lokalerna? Klassen?

Lärarna är väldigt snälla och, eftersom skolan är liten har de koll på oss individuellt och det gör att vi kan få ännu mer hjälp.  Vi har små grupper, vilket gör skolarbetet mer personligt. Utanför klassrummen finns många platser att hänga och umgås på och alla elever känner alla.

Har du flyttat till en ny stad, hur var det?

Nej.

Vilket är ditt drömjobb? Vilka är dina karriärmöjligheter efter studenten?

Jag skulle vilja bli bibliotekarie eller journalist, vi har tillgång till bra svenskalektioner, samhällskunskap och även litteraturkunskap.

Tror du att du kommer att plugga vidare?

Ja, jag kommer att plugga vidare direkt efter studenten.

Vad är det roligaste att göra under utbildningen?

Vännerna, showerna vi har gjort med estetklasserna och andra elevaktiviteter.

Varför vill du rekommendera Strömkullegymnasiet/restaurang- och livsmedelsprogrammet till andra?

Om man trivs med mindre och personligare utbildning ska man helt klart välja Strömkullegymnasiet!

Senast uppdaterad: 2018-04-04

Sidan publicerad av: Anna Sandström